Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma
6-7 db sárgarépa
Negyed zellergumó
Petrezselyemzöld
1 paradicsom
Füstölt hús/füstölthús ízű ételízesítő kocka
1 tk ételízesítő
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek olaj
2 ek sertés zsír
2 ek liszt
2 tk fűszerpaprika
2-3 db babérlevél
negyed reszelt vöröshagyma/1 tk vöröshagymapor
300 gramm előfőzött vörösbab
Olajon az aprított zöldségeket megpirítjuk, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát, babérlevelet, sót, borsot, petrezselymet, ételízesítőt, füstölt húst/kockát, felöntjük vízzel, bele tesszük a paradicsomot és puhára főzzük a zöldségeket.
Közben a zsírral, liszttel rántást készítünk, ebbe kerül a reszelt vöröshagyma/vöröshagymapor, fűszerpaprika. Ha a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzá adjuk a babot, a rántást.
Össze forraljuk, a végén tehetünk hozzá még pluszban szárított petrezselymet. Babér levelet és a paradicsomot ki szoktam szedni. Levesbetét lehet tészta, én ezúttal 1 tojásból készítettem bele galuskát (tojás, só, víz, liszt).
A receptről készült videó megtalálható:
facebook.com/gasztroeden
TikTok: gasztroeden
YouTube: Gasztro Éden