Bableves
2021. március 21. írta: GasztroÉden

Bableves

img_20210321_113732.jpg

 

Hozzávalók:

2 gerezd fokhagyma

6-7 db sárgarépa

Negyed zellergumó

Petrezselyemzöld

1 paradicsom

Füstölt hús/füstölthús ízű ételízesítő kocka

1 tk ételízesítő

só ízlés szerint 

bors ízlés szerint

1 ek olaj

2 ek sertés zsír

2 ek liszt

2 tk fűszerpaprika

2-3 db babérlevél

negyed reszelt vöröshagyma/1 tk vöröshagymapor

300 gramm előfőzött vörösbab

Olajon az aprított zöldségeket megpirítjuk, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát, babérlevelet, sót, borsot, petrezselymet, ételízesítőt, füstölt húst/kockát, felöntjük vízzel, bele tesszük a paradicsomot és puhára főzzük a zöldségeket.

Közben a zsírral, liszttel rántást készítünk, ebbe kerül a reszelt vöröshagyma/vöröshagymapor, fűszerpaprika. Ha a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzá adjuk a babot, a rántást.

Össze forraljuk, a végén tehetünk hozzá még pluszban szárított petrezselymet. Babér levelet és a paradicsomot ki szoktam szedni. Levesbetét lehet tészta, én ezúttal 1 tojásból készítettem bele galuskát (tojás, só, víz, liszt).

A receptről készült videó megtalálható:

facebook.com/gasztroeden

TikTok: gasztroeden

YouTube: Gasztro Éden

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr8316472608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása