Majoránnás kacsamájpástétom
2015. február 07. írta: GasztroÉden

Majoránnás kacsamájpástétom

kacsmajpastetom.jpg 
Olvastam a házi májasokról egy cikket, a legtöbb tele volt zsírral én valami "epe kímélőbb" verziót szerettem volna készíteni, olyat ami tényleg különbözik a bolti májkrémektől hisz annak nagy része bőr, és zsír. Első ízben sertés májjal próbálkoztam ugyan ezzel az aránnyal, de a sertésmájnak ilyen koncentrátumban túl erőteljes az íze. Sokkal "töményebb" intenzívebb ízt kapunk, mint  a hagyományos májasok esetében, de szerintem finomabb és egészségesebb is. 
 
A recept a NoSalty-s szakács oldalamon is hamarosan megjelenik. 
 
Hozzávalók (6 személyre):
 
400 g kacsamáj (tisztított)
2 kk majoranna
4 nagy db vöröshagyma
3 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
60 g margarin
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
0.5 dl víz
 
Elkészítés:
 
A kockára vágott vöröshagymát az olíva olajon megpirítjuk egészen barna karamelles állagúra, majd kevés vizet öntünk alá 0.5 dl, és hozzáadjuk a májat, zúzott fokhagymát, borsot, majoránnát. Kis lángon fedővel lefedve olyan 15-20 percig pároljuk, nagyobb lángon fedő nélkül elpároljuk róla a vizet, és félretesszük hűlni.
Egy keverőtálas aprítógépbe tesszük (chopper), a vajjal együtt és krémesre daráljuk. A művelet macerásabb, de ha nincs ilyen mixerünk, akkor 2x átdarálhatjuk a májat húsdarálón majd a vajat keverjük hozzá. Ha kész sózzuk meg alaposan keverjük át. Zárt kis üvegben ha forró vízben a befőttekhez hasonló mondón legalább 1 órát dunsztoljuk akkor legalább 1-1,5 hétig eláll hideg helyen. Amikor betöltjük az üvegbe próbáljuk úgy megtenni, hogy ne maradjanak nagyobb légbuborékok, nyomkodjuk le kanállal, vagy ütögessük az asztal széléhez stb...




A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr587148695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása