Gyors és könnyen elkészíthető süteményt szerettem volna, aminél nem kell a tésztát pihentetni. Illetve bármilyen más gyümölcsös, túrós töltelék illik hozzá.
Hozzávalók:
- Tésztához
400 g finomliszt
250 g margarin
5 ek cukor
0.5 csomag sütőpor
1 teáskanál vanília aroma
1 db tojás
1 ek tejföl
Töltelékhez
600 g meggy
3 ek tejföl
2 púpozott ek finomliszt
5 ek cukor
A lisztet a margarinnal eldolgozzuk, hozzáadjuk a cukrot, sütőport, vaníliát, tojást és a tejfölt. Jól összegyúrjuk, nyújtható állagot kell kapnunk.
A kimagozott, friss meggyet tálba tesszük, a maradék tejfölt (3 ek) hozzáadjuk, a cukrot és a lisztet szintén, és jól elkeverjük.
A tészta felét kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt formába/tepsibe tesszük.
Majd egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket. A maradék tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, és rácsos alakban elhelyezzük a töltelékre
Közepes hőfokon 10-15 percig sütjük, majd alacsony hőfokon 30-35 percig.