Meggyes rácsos
2015. február 07. írta: GasztroÉden

Meggyes rácsos

wp_002675-e.jpg

Gyors és könnyen elkészíthető süteményt szerettem volna, aminél nem kell a tésztát pihentetni. Illetve bármilyen más gyümölcsös, túrós töltelék illik hozzá.

Hozzávalók:

  • Tésztához
    400 g finomliszt
    250 g margarin
    5 ek cukor
    0.5 csomag sütőpor
    1 teáskanál vanília aroma
    1 db tojás
    1 ek tejföl

  • Töltelékhez
    600 g meggy
    3 ek tejföl
    2 púpozott ek finomliszt
    5 ek cukor

A lisztet a margarinnal eldolgozzuk, hozzáadjuk a cukrot, sütőport, vaníliát, tojást és a tejfölt. Jól összegyúrjuk, nyújtható állagot kell kapnunk.
A kimagozott, friss meggyet tálba tesszük, a maradék tejfölt (3 ek) hozzáadjuk, a cukrot és a lisztet szintén, és jól elkeverjük.
A tészta felét kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt formába/tepsibe tesszük.
Majd egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket. A maradék tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, és rácsos alakban elhelyezzük a töltelékre

Közepes hőfokon 10-15 percig sütjük, majd alacsony hőfokon 30-35 percig.

racsos1.jpg

racsos2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr87149533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása