Ebédötlet - karfiolos karajcsontleves
2020. május 06. írta: GasztroÉden

Ebédötlet - karfiolos karajcsontleves

img_20181102_134233.jpg

Hozzávalók: 

  • 3 db répa 
  • 2 db fehérrépa 
  • 1/2 db fej karfiol
  • 1 marék zöldborsó 
  • 4-5 db húsos karajcsont 
  • 60-70g csigatészta 
  • só, bors 
  • 1 csokor petrezselyem 
  • 1 csokor zeller 
  • 1/2 zellergumó 
  • 1/2 tv paprika 
  • 1 db paradicsom 
  • 1 db vöröshagyma 

A zöldségeket meghámozzuk felaprítjuk félre tesszük. A karajcsontot megmossuk, vízbe tesszük felforraljuk a habot leszedjük majd visszavesszük alatta a hőfokot annyira, hogy éppen csak gyöngyözve forrjon. Bele tesszük a meghámozott vöröshagymát egészben, sózzuk, borsozzuk. 1 óra elteltével hozzá adjuk a felaprított zöldségeket - a karfiol és borsó kivételével -  a félbe vágott paprikát, a paradicsomot egészben. Ha a zöldségek megpuhultak bele tesszük a karfiolt, borsót és a petrezselymet illetve zeller levelet csokorba kötve, hogy ezt a végén el tudjuk távolítani. Közben kiszedhetjük belőle a vöröshagymát, paprikát és a paradicsomot majd készre főzzük. A levestésztát külön főzöm meg sós vízben és csak tálaláskor teszem a levesbe. Ízlés szerint tálaláskor tehetünk bele szárított csípőspaprikát. 

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr4715657394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása