Hozzávalók:
- 3 db répa
- 2 db fehérrépa
- 1/2 db fej karfiol
- 1 marék zöldborsó
- 4-5 db húsos karajcsont
- 60-70g csigatészta
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor zeller
- 1/2 zellergumó
- 1/2 tv paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
A zöldségeket meghámozzuk felaprítjuk félre tesszük. A karajcsontot megmossuk, vízbe tesszük felforraljuk a habot leszedjük majd visszavesszük alatta a hőfokot annyira, hogy éppen csak gyöngyözve forrjon. Bele tesszük a meghámozott vöröshagymát egészben, sózzuk, borsozzuk. 1 óra elteltével hozzá adjuk a felaprított zöldségeket - a karfiol és borsó kivételével - a félbe vágott paprikát, a paradicsomot egészben. Ha a zöldségek megpuhultak bele tesszük a karfiolt, borsót és a petrezselymet illetve zeller levelet csokorba kötve, hogy ezt a végén el tudjuk távolítani. Közben kiszedhetjük belőle a vöröshagymát, paprikát és a paradicsomot majd készre főzzük. A levestésztát külön főzöm meg sós vízben és csak tálaláskor teszem a levesbe. Ízlés szerint tálaláskor tehetünk bele szárított csípőspaprikát.
Jó étvágyat!