Rakott konzerves szardínia
2015. február 07. írta: GasztroÉden

Rakott konzerves szardínia

rakott_szardinia.JPG

Konzervből is lehet finomat. Aki szereti a halat és egy gyors vacsit szeretne összedobni próbálja ki. 

 

Hozzávalók (4 főre):

 

2 dobozos szardínia

2 vöröshagyma

4 nagyobb burgonya

0,5 tk oregano

1 ek aprított petrezselyem (ha van friss/fagyasztott)

 

Fokhagymás besamel

10 dkg margarin

3 ek liszt

2-3 dl tej

2 gerezd fokhagyma

bors

 

Tegyük a szardíniákat egy hőálló tál aljába az olajjal együtt. 

rakott1.JPG

A vöröshagymákat gyaluljuk le nagyon vékony karikára, vagy késsel vágjuk fel amilyen vékonyra tudjuk és helyezzük a halra, kevés sót, borsot és oregano kerüljön rá.

rakott2.JPG

A burgonyákat hámozzuk meg és szintén zöldség gyalu segítségével vagy egy késsel szeljük minél vékonyabb karikára, és tegyük rá szép sorban sózzuk, borsozzuk a rétegeket.

rakott_3.JPG

Készítsük el a fokhagymás besamelt. Olvasszuk meg a margarint, tegyük rá a lisztet, kicsit pirítsuk össze, majd öntsük fel tejjel, egy kézi habverő segítségével keverjük csomómentesre, zúzzuk bele a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és főzzük sűrűre. Majd ezzel borítsuk be a burgonya tetejét. Szórjuk meg aprított petrezselyemmel (ebből tehetünk a mártásba is). 

rakott_4.JPG

Tegyük be előmelegített sütőbe közepes hőfokra, először fóliával lefedve legalább 40 percre. Majd vegyük le a fóliát, üssünk a 4 sarkába 1-1 tojást, és díszítésként húzzunk rá ketchup csíkokat. Tegyük vissza a sütőbe és ha a tojások is átsültek elkészült. rakott_5.JPG

Lehet kicsit szokatlan tálalása a konzerv halnak, de megéri kipróbálni. Meg persze itt-ott lehet rajta változtatni. Pl. fetát, vagy sima reszelt sajtot, tükör tojás helyett főtt tojást is tehetünk bele, vagy lila hagymát, esetleg besamel helyett paradicsomszószt. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr957149441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása