Kelttésztás - Szezámos kiflirudak
2020. május 09. írta: GasztroÉden

Kelttésztás - Szezámos kiflirudak

img_20200425_195548.jpg

Hozzávalók: 

  • 500 g liszt 
  • 25 g friss élesztő 
  • 1 tk cukor 
  • 1 tk só
  • 50 g margarin/vaj 
  • tej 
  • tojás
  • szezámmag

Kevés tejbe felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Majd a liszttel a margarinnal és a sóval illetve tejjel össze gyúrjuk. Konyharuhával lefedve meleg helyen legalább 1-1,5 órát kelesztjük, majd újra átgyúrjuk. 4 részre osztjuk, a 4 részt egyesével vékonyra nyújtjuk. A kinyújtott tészta lapokat megkenjük tojással majd henger formájúra feltekerjük. A tetejüket is megkenjük tojással megszórjuk szezámmaggal és 180-190°C-os sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr7715657894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása