Petrezselymes hering saláta
2015. május 04. írta: GasztroÉden

Petrezselymes hering saláta

dscn6979-1.jpg

Hozzávalók: (2 személyre)

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 csokor friss petrezselyem

1 tk dijoni mustár

1 ek citromlé

1 kk pirospaprika

1 vajretek

1 konzerv hering

bors

csipet oregano

3-4 ek tejföl

 

Reszeljük le a nagy lyukú reszelőn a vajretket, gyaluljuk le a vöröshagymát vagy vágjuk nagyon apróra, a fokhagymát zúzzuk rá, majd a mustárt, citromlét, sót, borsot, és pirospaprikát is tegyük rá, az oreganoval együtt. Keverjük jól el, majd adjuk hozzá a tejfölt. Öntsük le a konzervhalról az olajat, majd tegyük ezt is hozzá, és keverjük el jól, a petrezselymet vágjuk apróra szintén keverjük hozzá. 

Díszítésként tehetünk a tetejére, őrölt pirospaprikát, illetve amit még én használtam, 1 ek tejföl elkeverve 1-2 tk tökmagolajjal. Tehetünk hozzá a végén még olíva bogyót aki szereti, vagy akár hegyes erős paprikát. De akár makrélából is készülhet, vagy más olajos halból amit szeretünk. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr807429172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása