Hozzávalók: (2 személyre)
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
1 tk dijoni mustár
1 ek citromlé
1 kk pirospaprika
1 vajretek
1 konzerv hering
bors
só
csipet oregano
3-4 ek tejföl
Reszeljük le a nagy lyukú reszelőn a vajretket, gyaluljuk le a vöröshagymát vagy vágjuk nagyon apróra, a fokhagymát zúzzuk rá, majd a mustárt, citromlét, sót, borsot, és pirospaprikát is tegyük rá, az oreganoval együtt. Keverjük jól el, majd adjuk hozzá a tejfölt. Öntsük le a konzervhalról az olajat, majd tegyük ezt is hozzá, és keverjük el jól, a petrezselymet vágjuk apróra szintén keverjük hozzá.
Díszítésként tehetünk a tetejére, őrölt pirospaprikát, illetve amit még én használtam, 1 ek tejföl elkeverve 1-2 tk tökmagolajjal. Tehetünk hozzá a végén még olíva bogyót aki szereti, vagy akár hegyes erős paprikát. De akár makrélából is készülhet, vagy más olajos halból amit szeretünk.