Egyszerű és olcsó finomság: Churros
2016. május 16. írta: GasztroÉden

Egyszerű és olcsó finomság: Churros

Churros fahéjas cukorral

img_20160516_120046.JPG

A churros egy spanyol olajban sült édesség, égetett tésztából. Több verziója ismert, és sokféleképp fogyasztják forró csokihoz, kávéhoz, desszertként. A fahéjas cukros változat talán leginkább Mexikóra jellemző, de másutt is előfordul. Nagyon egyszerű, olcsó és nagyon finom! Próbáljátok ki! 

 

Hozzávalók: 

3 dl víz 

400 g liszt

125 g margarin 

2 tojás 

csipet só

1 ek cukor 

1 tk szódabikarbóna

olaj 

(fahéjas kristálycukor a hempergetéshez)

 

A vizet a margarinnal felforraljuk egy edényben, hozzá adjuk a sót, cukrot, szódabikarbónát. Ha felforrt vegyük le a tűzről, majd keverjük el benne a lisztet, és alacsony hőfokra tegyük vissza a tűzre. Kevergessük addig a tésztát amíg el nem válik az edény oldalától. Ekkor zárjuk el alatta a lángot, várjunk vele pár percet míg langyosra hűl, ekkor egyesével dolgozzuk bele a tojásokat, és tegyük a tésztát csillagcsöves nyomózsákba. 

Egy serpenyőben hevítsünk olajat közepes hőfokra. Próbáljunk lehetőleg egyforma hosszúkás tészta rudakat nyomni a zsiradékba, a végét vagy a kezünkkel csippentsük el vagy egy olló segítségével. Süssük közepes lángon aranybarnára majd csepegtessük le róla a felesleges olajat és még melegen forgassuk bele fahéjas cukorba a tészta rudacskákat.  

Jó étvágyat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr608721642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása