Egyszerű, gyors ínycsiklandó finomság, amit neked is ki kell próbálnod! Csak egy kis csirke, bacon, sajt, besamel és máris kész az elegáns, fincsi vacsora.
Hozzávalók (4 személyre):
4 db csirkemellfilé
8 szelet bacon
125 g margarin
300-350 ml tej
2-3 ek liszt
csipet szerecsendió
1 db vöröshagyma
só
bors
20 dkg sajt
1 paradicsom
1 tv paprika
Fogjuk a 4 filét és mindegyiket vágjuk el hosszában félbe. Enyhén sózzuk, borsozzuk majd tekerjük be 1-1 baconbe. Kenjünk ki olajjal egy tepsit, helyezzük egymás mellé a húsokat, majd szeljünk köré vöröshagymát, paprikát, paradicsomot. Fedjük le alufóliával és előmelegített sütőben kezdjük el sütni.
Amíg sül a hús, készítsük el a besamelt. Egy edényben olvasszuk meg a margarint, szórjuk rá a lisztet majd öntsük fel tejjel, miközben kézi habverővel szorgosan kevergessük, nehogy csomós legyen. Ha besűrűsödött, adjuk hozzá a szerecsendiót, sót, borsot, tegyük félre.
Vegyük le a fóliát a csirkéről, majd süssük tovább pár percig. Közben reszeljük le a sajtot. A sajt felét keverjük bele a mártásba, a másik felét tegyük félre.
Osszuk el a besamelt a csirkéken, majd alaposan szórjuk meg sajttal, és süssük addig amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Tálaláskor burgonya pürét és salátát kínáltam hozzá.
Próbáljátok ki ti is! :)