Az olajos halat is lehet szépen és gusztusosan tálalni. Hozzá illő paradicsom salátával, olívával és egy kis majonézzel :)
Hozzávalók: (2 főre)
2 konzerves hering filé
2 szál újhagyma
2 paradicsom
pár szem olíva bogyó
5 deka reszelt sajt
pár szem koktél paradicsom
citromlé
olíva olaj
majonéz
kevés aprított snidling
kevés só
A paradicsomot karikázzuk fel és helyezzük el egy tányéron kör alakban. Aprítsuk fel az egyik újhagymát szárával együtt és helyezzük a paradicsomkör közepére. Hintsük meg egy csipet sóval, locsoljuk meg citromlével, kevés olíva olajjal. A koktél paradicsomokat csak vágjuk ketté, és tegyük a tányér szélére az olívabogyóval együtt. A reszelt sajt felét is tegyük a halom közepére, majd erre helyezzük az olajos heringet. A halat is locsoljuk meg citromlével, tegyünk rá egy jó adag majonézt és szórjuk meg snidlinggel.
Tálaljunk hozzá fokhagymás pirítóst, és máris kész a finom vacsora!
Tipp: ugyan ezt elkészíthetjük egy gyors ebédnek grillezett csirkemellel.