A legegyszerűbb halvacsora: olajos hering saláta ágyon
2016. május 22. írta: GasztroÉden

A legegyszerűbb halvacsora: olajos hering saláta ágyon

img_20160522_200844-001.jpg

Az olajos halat is lehet szépen és gusztusosan tálalni. Hozzá illő paradicsom salátával, olívával és egy kis majonézzel :) 

Hozzávalók: (2 főre) 

2 konzerves hering filé

2 szál újhagyma 

2 paradicsom

pár szem olíva bogyó 

5 deka reszelt sajt 

pár szem koktél paradicsom 

citromlé 

olíva olaj 

majonéz 

kevés aprított snidling 

kevés só 

 

A paradicsomot karikázzuk fel és helyezzük el egy tányéron kör alakban. Aprítsuk fel az egyik újhagymát szárával együtt és helyezzük a paradicsomkör közepére. Hintsük meg egy csipet sóval, locsoljuk meg citromlével, kevés olíva olajjal. A koktél paradicsomokat csak vágjuk ketté, és tegyük a tányér szélére az olívabogyóval együtt. A reszelt sajt felét is tegyük a halom közepére, majd erre helyezzük az olajos heringet. A halat is locsoljuk meg citromlével, tegyünk rá egy jó adag majonézt és szórjuk meg snidlinggel. 

Tálaljunk hozzá fokhagymás pirítóst, és máris kész a finom vacsora! 

Tipp: ugyan ezt elkészíthetjük egy gyors ebédnek grillezett csirkemellel.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr198739144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása