Hozzávalók:
- 1 rumaroma
- 20 dkg háztartási keksz
- 100 g tej
- 1 ek porcukor
- 2 ek kakaópor
- 100 g olvasztott margarin/vaj
- 1,5-2 db banán
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- + 15 db háztartási keksz az alsó réteghez
- 100 g tejcsoki + 1 tk olaj
A 20 dkg háztartási kekszet ledaráljuk, hozzá adjuk az olvasztott margarint, a tejet, a rumaromát, a porcukrot és összekeverjük. Folpackkal bélelt őzgerinc formába nyomkodjuk.
A pudingot, a cukrot és a tejet felfőzzük, a kekszes masszára öntjük. Bele tesszük a banánt a közepébe, majd 15 db keksszet teszünk rá. Folpackkal befedjük és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap a formából kiborítjuk, bevonjuk az olvasztott csokoládéval amibe bele keverjük az 1 tk olajat, újra hűtőbe tesszük és 20-30 perc múlva szeletelhetjük.
Jó étvágyat!