Sütés nélkül - Rumos elefántkönnycsepp
2020. május 06. írta: GasztroÉden

Sütés nélkül - Rumos elefántkönnycsepp

img_20200503_122814.jpg

Hozzávalók: 

  • 1 rumaroma 
  • 20 dkg háztartási keksz 
  • 100 g tej
  • 1 ek porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 100 g olvasztott margarin/vaj

 

  • 1,5-2 db banán 
  • 3 dl tej 
  • 1 csomag vaníliás pudingpor 
  • 3 ek cukor 

 

  • + 15 db háztartási keksz az alsó réteghez 
  • 100 g tejcsoki + 1 tk olaj

 

A 20 dkg háztartási kekszet ledaráljuk, hozzá adjuk az olvasztott margarint, a tejet, a rumaromát, a porcukrot és összekeverjük. Folpackkal bélelt őzgerinc formába nyomkodjuk. 

A pudingot, a cukrot és a tejet felfőzzük, a kekszes masszára öntjük. Bele tesszük a banánt a közepébe, majd 15 db keksszet teszünk rá. Folpackkal befedjük és hűtőbe tesszük egy éjszakára. 

img_20200502_214703.jpg

Másnap a formából kiborítjuk, bevonjuk az olvasztott csokoládéval amibe bele keverjük az 1 tk olajat, újra hűtőbe tesszük és 20-30 perc múlva szeletelhetjük.

Jó étvágyat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr6515657476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása