Fűszeres csevap
2017. február 20. írta: GasztroÉden

Fűszeres csevap

Ételek egy studioapartmanból

img_20160705_135749.jpg

A múlt heti krk szigettel kapcsolatos élménybeszámoló után, most még néhány recepttel vissza kell, hogy kanyarodjak a baškai kis aparmanban töltött főzőcskézésekhez. Ha már horvátország akkor készítsünk csevapot. Az átlagosnál fűszeresebb, de remek kis rögtönzött recept lett belőle. 

Hozzávalók: 

500 g darált marhahús vagy marha/sertés mix

5 gerezd fokhagyma 

csipet kömény

1 tk oregano 

ízlés szerint bors

ízlés szerint só 

petrezselyem 

1 csipet cayenne bors 

Az alapanyagokat összedolgozzuk, kis rudacskákat formázunk a masszából és grill serpenyőben süssük át. Tálaláskor adhatunk mellé hagymát, ajvárt vagy bármilyen mártogatóst amit szeretünk. A legtöbb helyi étteremben ajvárral és sültburgonyával szolgálják fel némi hagyma társaságában. 

Több féle variáció létezik, ez az enyém ha van kedved próbáld ki te is! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr2612236500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása