A múlt heti krk szigettel kapcsolatos élménybeszámoló után, most még néhány recepttel vissza kell, hogy kanyarodjak a baškai kis aparmanban töltött főzőcskézésekhez. Ha már horvátország akkor készítsünk csevapot. Az átlagosnál fűszeresebb, de remek kis rögtönzött recept lett belőle.
Hozzávalók:
500 g darált marhahús vagy marha/sertés mix
5 gerezd fokhagyma
csipet kömény
1 tk oregano
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
petrezselyem
1 csipet cayenne bors
Az alapanyagokat összedolgozzuk, kis rudacskákat formázunk a masszából és grill serpenyőben süssük át. Tálaláskor adhatunk mellé hagymát, ajvárt vagy bármilyen mártogatóst amit szeretünk. A legtöbb helyi étteremben ajvárral és sültburgonyával szolgálják fel némi hagyma társaságában.
Több féle variáció létezik, ez az enyém ha van kedved próbáld ki te is!