Leveles kenyér/kifli tészta
2021. március 20. írta: GasztroÉden

Leveles kenyér/kifli tészta

img_20210319_170431.jpg

Hozzávalók 

500 g liszt 

1 tasak porélesztő 

250 ml langyos víz 

nagyobb csipet só és cukor 

1 ek olívaolaj 

1 ek zsír+1 ek liszt 

A lisztet a porélesztővel és a vízzel, sóval, cukorral és az olíva olajjal 10 percig dagasztjuk. Kiolajozott edényben 1 órát kelesztjük. Közben a zsírt és a lisztet jól össze keverjük. A megkelt tésztát kinyújtjuk, kézzel rá kenjük a lisztes zsírt, majd félbe és újra félbe hajtjuk. Ezután újra kinyújtjuk úgy 1 cm vastagra. Ha kifli lesz belőle akkor 8 felé vágjuk (mint a pizzát) és a szeleteket a szélesebbik felétől kezdve feltekerjük, ha kenyér készül belőle akkor a kör alakra nyújtott tésztát feltekerjük. 

Mindkét esetben 10-15 percig pihentetjük a megformázott tésztákat, majd lekenjük vízzel. A kenyeret bevagdossuk a kiflit sóval megszórhatjuk. 

185°C-on a kifli úgy 35 perc alatt készül el a kenyér 40-45 perc alatt. 

A zsíros-lisztes rétegtől lesz réteges a tészta. 

Videó a kifli készítésről: 

https://www.facebook.com/gasztroeden/ 

vagy 

TikTok: gasztroeden

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr1916471570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása