Hozzávalók:
- 800-900 g natúr joghurt
- 2 csomag express zselatin fix
- 4-5 ek porcukor
- 1 tk vanília aroma
- 1 csomag piros tortazselé
- 150 gramm áfonya
- 3 ek cukor
- 2,5-3 dl víz
- 20 dkg háztartási keksz
- 100 g margarin/vaj
- 1 ek kakaó
- 3 ek porcukor
A háztartási kekszet ledaráljuk, olvasztott margarinnal, 3 ek porcukorral és 1 ek kakaóval össze keverjük, ha lágyítani szeretnénk a masszán akkor kevés tejet adhatunk hozzá.
Egy 20 cm-s tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd a formába nyomkodjuk a kekszes masszát.
A natúrjoghurtot elkeverjük a hidegen kötő zselatinporral (express zselatin), hozzá adjuk a 4-5 ek porcukrot, vanília aromát majd a kekszes rétegre kanalazzuk. Hűtőbe tesszük 30-40 percre.
Ha kicsit kidermedt akkor a 2,5-3 dl vízhez hozzá adjuk a 3 ek cukrot és a piros torta zselét majd felforraljuk (tortazselétől függően a tasakon lévő módon készítsük el). Lekapcsoljuk alatta hőt, majd a megmosott áfonya szemeket a tortára rakjuk, ez alatt a zselatin kicsit hűl. Ha már nem túl forró és kezd kikötni azt is a tortára öntjük és egy éjszakára (de legalább 4 órára) hűtőbe tesszük.
Másnap szeletelhető.
Jó étvágyat hozzá!