Sütés nélkül - Áfonyás joghurt torta
2020. május 04. írta: GasztroÉden

Sütés nélkül - Áfonyás joghurt torta

img_20170507_121657.jpg

Hozzávalók: 

  • 800-900 g natúr joghurt 
  • 2 csomag express zselatin fix
  • 4-5 ek porcukor 
  • 1 tk vanília aroma

 

  • 1 csomag piros tortazselé 
  • 150 gramm áfonya
  • 3 ek cukor 
  • 2,5-3 dl víz 

 

  • 20 dkg háztartási keksz 
  • 100 g margarin/vaj 
  • 1 ek kakaó 
  • 3 ek porcukor

A háztartási kekszet ledaráljuk, olvasztott margarinnal, 3 ek porcukorral és 1 ek kakaóval össze keverjük, ha lágyítani szeretnénk a masszán akkor kevés tejet adhatunk hozzá. 

Egy 20 cm-s tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd a formába nyomkodjuk a kekszes masszát. 

A natúrjoghurtot elkeverjük a hidegen kötő zselatinporral (express zselatin), hozzá adjuk a 4-5 ek porcukrot, vanília aromát majd a kekszes rétegre kanalazzuk. Hűtőbe tesszük 30-40 percre. 

Ha kicsit kidermedt akkor a 2,5-3 dl vízhez hozzá adjuk a 3 ek cukrot és a piros torta zselét majd felforraljuk (tortazselétől függően a tasakon lévő módon készítsük el). Lekapcsoljuk alatta hőt, majd a megmosott áfonya szemeket a tortára rakjuk, ez alatt a zselatin kicsit hűl. Ha már nem túl forró és kezd kikötni azt is a tortára öntjük és egy éjszakára (de legalább 4 órára) hűtőbe tesszük. 

Másnap szeletelhető. 

Jó étvágyat hozzá! 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr3615657250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása