Kacsacomb párolt káposztával
2015. február 07. írta: GasztroÉden

Kacsacomb párolt káposztával

kacsacomb_parolt_kaposztaval.JPGHagyományos házias ízű kacsacomb, saját recept alapján. Tehetünk rá fehérbort is a víz helyett, pároláskor.

6 közepes db kacsacomb
2 kg burgonya
1 csokor petrezselyem
4 dl napraforgó olaj
4 közepes db vöröshagyma
1 közepes fej fokhagyma
1 közepes db paradicsom
1 közepes fej vöröskáposzta
1 közepes db paprika
4 ek vörösborecet
5 ek cukor
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 teáskanál ecet
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
2.5 dl víz

elkészítés

Egy tepsi aljára felkarikázzuk a vöröshagymát, a hámozott fokhagyma gerezdeket kisebb darabokra vágjuk, és rászórjuk. A paradicsomot és a paprikát felaprítjuk, ezt is rászórjuk. Megszórjuk egy kevés ételízesítővel. A kacsacombokat sózzuk borsozzuk, majd ráfektetjük a vöröshagymaágyra, 2 dl olajjal meglocsoljuk. 1 bögre vízzel felöntjük, letakarjuk egy alufóliával, sütőbe tesszük, alacsony hőfokon 2 órán át sütjük. Közben időnként érdemes benézni a fólia alá, ha azt látjuk, hogy nagyon elpárolgott a víz, egy keveset (0.5-1) dl önthetünk rá. Közben a káposztát lereszeljük, és lesózzuk.
2 óra elteltével levesszük a fóliát, de továbbra is kis lángon sütjük tovább, kevés olajjal meglocsoljuk, és aranybarnára sütjük. Közben a hámozott, kockára vágott burgonyát feltesszük sós vízben főni.
A cukrot olajon megpirítjuk, a sózott káposztát ráhelyezzük, és kis lángon párolni kezdjük. Sóval, borssal, köménnyel és ecettel ízesítjük. Fedő alatt készre pároljuk.
Az apróra vágott petrezselymet olajon átpirítjuk, a leszűrt, de még meleg burgonyát ráöntjük, és jól elkeverjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr487149693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása