Tejszínes rókagombás gnocchi
2015. február 07. írta: GasztroÉden

Tejszínes rókagombás gnocchi

rokagombas_kremsajtos_gnocchi.JPG

Eredendően gombás tésztát szerettem volna, de a csiperke nem túl markáns gombafajta. Tisztán rókagombát nem sikerült beszereznem, így a "fagyasztott gombakeverék" néven ismert gombából használtam fel a rókagombákat. Persze más gombát is tehetünk bele, van aki a vargányáért is oda van, de abból ebbe a szószba sokat nem javaslok, mert elnyomja a többi ízt, egy kevéske viszont akár fel is dobhatja az ízeket fagyasztott, vagy fűszer formájában)
 
Hozzávalók (6 személyre):
Pirított gomba
200 g csiperkegomba
100 g rókagomba (fagyasztott/friss ha egyik sincs használjunk 30-40 g vegyes szárított gombát/gombafűszert)
3 közepes db vöröshagyma
4 ek olívaolaj
1 teáskanál kurkuma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 dl víz
2 evőkanál finomliszt
Sajtkrémes besamel
125 g margarin
4 púpozott ek finomliszt
500 ml főzőtejszín
100 g tömlős krémsajt
1 dl tej (szükség szerint)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Petrezselymes gnocchi
1.5 kg gnocchi
5 ek olívaolaj
2 ek petrezselyem (aprított friss/fagyasztott)
 
  • Pirított gomba
A vöröshagymát felkockázzuk, az olajon megpirítjuk, a csiperkét apróra vágjuk átpirítjuk, a rókagombát szintén apróra vágjuk és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A 2 ek. lisztet csomómentesre keverjük a 2 dl vízzel és a kurkumával, majd ezzel felöntjük a gombákat. Addig pároljuk gyakori kevergetés mellett, amíg enyhén besűrűsödik. Majd tegyük félre.
  • Sajtkrémes besamel
A margarint olvasszuk meg, szórjuk bele a lisztet, pirítsuk át enyhén majd öntsük bele a tejszínt, habverővel keverjük csomómentesre, adjuk hozzá az egy tubus natúr sajtkrémet, majd főzzük megfelelő sűrűségűre, sózzuk, borsozzuk. Majd adjuk hozzá a gombás hagymás keveréket, adjunk hozzá egy kevés tejet, de csak akkor ha túl sűrűnek érezzük a szószt. (Vegyük figyelembe, hogy ha hűl akkor eleve sűrűsödik még, így érdemesebb kicsit hígabbra készíteni. Ízlés dolga, de ha úgy érezzük tehetünk bele több tejet is)
  • Petrezselymes gnocchi
Sós vízben kifőzünk 1.5 kg gnocchi-t, közben az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk erre szedjük ki a gnocchi-kat, amiket 5-6 percig pirítsunk át, adjuk hozzá az aprított petrezselymet, ezzel is pirítsuk át 3-4 percig. Ha kész szedjünk egy adagot a tányérra, és locsoljuk meg gazdagon a szósszal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr457148677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása