Zöldborsós csirkemellpörkölt
2015. február 07. írta: GasztroÉden

Zöldborsós csirkemellpörkölt

borsos_csirkemellporkolt.jpg

Sajnos nem ehetek májat, ettől független szoktam készíteni, mert a férjem szereti. Ilyenkor töröm a fejem, hogy én mit fogok enni. Innen jött az ötlet, hogy ugyan azt csak csirkéből. Régen nagyon szerettem a zöldborsós májpörköltet, a nagymamám is készített gyakran, persze általában jó házizsírral, amíg az orvosa el nem tiltotta tőle. Íme egy kímélőbb májmentes verzió.
 
Hozzávalók (4 személyre): 
 
3 csirkemellfilé
200 g zöldborsó
3 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tk fűszerpaprika (édes)
1 paradicsom
1 paprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint 
0.5 tk ételízesítő
kevés olaj
egy csipet kömény
 
A vöröshagymát vágjuk kockára pirítsuk üvegesre, tegyük rá a felkockázott csirkemelleket, a pirospaprikát, majd öntsük fel 2 dl vízzel, tegyük rá a paprikát, paradicsomot, fűszereket, forraljuk át, majd ha felforrt öntsük fel annyi vízzel ami ellepi. 20 percel az újraforrástól tegyük bele a borsót (fagyasztott), majd főzzünk mindent puhára. A végén vegyük ki a paradicsom héját, illetve ha megtaláljuk a paprika héjját. 
 
Leginkább rizst szoktam mellé készíteni.



A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr737148671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása