Grillezett citromos fasírt
2015. február 15. írta: GasztroÉden

Grillezett citromos fasírt

citromos_fasirt.JPG

Szerettem volna valami különlegesebb vacsit, ami a nyaralásainkra emlékeztet. A görögöknél nagyon gyakori a citrom használata húsokhoz is, és a grillezés eljárása is. A törökön szintén előszeretettel grilleznek, bár kevesebb az ilyen húspogácsa szerű étel náluk, de nagyon sok ételbe tesznek petrezselymet. Az alap gyakorlatilag egy görögös "bifteki" szerű fasírt volt, de a fűszerezése más. A citrom egészen friss és különleges ízt ad az ételnek, a petrezselyem szintén. Próbáld ki te is! 

 

Hozzávalók: 

500 g pulyka darált hús (lehet más is, nekem épp ez volt itthon)

0,5 citrom leve és héja

4 gerezd zúzott fokhagyma

1 csipet bazsalikom (szárított/friss)

1 csipet bors

1 tojás

1 kk dijoni mustár vagy 2 kk sima mustár

1 kk pirospaprika

1 ek aprított petrezselyem (friss/fagyasztott)

annyi morzsa amennyit felvesz (kb. 3-4 ek)

Alaposan dolgozzuk el a hozzávalók mindegyikét, legalább 1 órán át pihentessük, de ha van rá lehetőségünk akár egész éjszakán át hagyhatjuk beízesítve a hűtőben. Majd formázzunk belőle kis lapos pogácsákat (1-1.5 cm vastagokat), és előmelegített grill serpenyőben közepes hőfokon süssük az egyik oldalát 5-6 percig majd a másik oldalát is. 

Salátával és friss citrom szeletekkel tálaljuk. 

Remélem tetszik a recept!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr627177837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása