Répás hamburger házi zsemlével
2015. május 04. írta: GasztroÉden

Répás hamburger házi zsemlével

dscn6996-1.jpg

A zsemle nagyon egyszerű, nem kell dagasztani, csak gyorsan összegyúrod, félre teszed és már kész is. 

Hozzávalók (4 hamburgerhez)

A zsemléhez: 

30 dkg liszt

1 kis pohár natúr joghurt

0.5 dl olaj

cukor

kevés víz

1 csomag porélesztő

1 mk sütőpor

1 tojás

pirított szezámmag

 

Répás raguhoz:

2 szál répa

1 ek balzsam ecet

1 ek fehérbor ecet

1 ek szójaszósz

1 vöröshagyma

2 ek margarin

durvára tört mustármag, és egész bors 1-1 kk

2 kk cukor

2 kk pirított szezámmag

 

Összeállításhoz:

4 db hamburgerhús

2 csemegeuborka

1 vöröshagyma

1 paradicsom

1 vajretek

mustár, ketchup, majonéz ízlés szerint

 

Elkészítés:

 

Kevéske vízben (kevesebb mint fél dl)  a cukorral futtassuk fel az élesztőt, öntsük rá a lisztre, a joghurttal, fél tojással, olajjal, sóval dolgozzuk jól össze, és hagyjuk 40 percet pihenni. (Ha nagyon lágy tegyünk bele lisztet, de ügyeljünk rá hogy ne legyen kemény). A felvert tojás másik felét tegyük félre a kenéshez. Ha pihent akkor vegyük 4 részre formázzunk belőle bucikat, és pihentessük tovább 15-20 percig, kenjük meg tojással, szórjuk meg pirított szezámmaggal, és tegyük előre melegített sütőbe, majd közepes hőfokon süssük készre. 

Közben olvasszuk meg a vajat, v-gyalu vagy szeletelős robotgép segítségével a répát nagyon vékony szeletekre gyaluljuk le, majd a vöröshagymát is. Pirítsuk addig amíg meg nem barnul, majd tegyük rá az eceteket, meg a szójaszószt, a fűszereket, sózzuk, majd a cukrot. Kis lángon addig pirítsuk tovább amíg ragacsos karamelles masszát nem kapunk. Majd szórjuk meg pirított szezámmaggal. 

Majd forrósítsunk fel egy grillserpenyőt, süssük meg a hamburgerhúst, vágjuk félbe a zsemléket pár percre tegyük a belsejével lefelé a grillre. Az alsó felét kenjük meg ketchuppal, majd a répás ragu felét helyezzük alulra, erre jöjjön a hús, majd a mustár, paradicsomkarika, uborka, nyers hagyma, és retek, majd a végén majonézt is tehetünk rá és fedjük be a zsemle másik felével. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr387429544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása