Ropogós pizza - tonhalas olívás
2015. május 04. írta: GasztroÉden

Ropogós pizza - tonhalas olívás

dscn7016-1.jpg

A tészta ötlet teljesen ugyan az mint a kukoricás szalámis pizzánál - focaccia. 

Hozzávalók (16 szelet pizzához)

Fél kg liszt

1,5 dl langyos víz

1 tasak porélesztő

1 ek cukor

0.5 dl olíva olaj (+ további mennyiség a kenéshez, nyújtáshoz)

1 tonhalkonzerv

olíva bogyó

1 vöröshagyma vékonyra gyalulva

1 paradicsom vékonyra gyalulva 

friss oreganó/bazsalikom levél 

paradicsomszósz (saját/ boltban vásárolt)

15-20 dkg sajt (én hajdú mozzarella sajtot használtam)

pizzafűszerkeverék

A langyos vízben cukorral futtassuk fel az élesztőt, tegyük a liszthez az olajjal együtt és dolgozzuk ki a tésztát 4-5 perc alatt, illetve tegyünk a tésztába egy csipet sót is. A kezünkkel oszlassunk el rajta egy kevés olajat, hogy ne ragadjon a tálba és tegyük meleg helyre keleszteni. 

Ha megkelt vegyük két részre formázzunk belőle két bucit, olajozzuk meg enyhén a felületét és 20-30 percig pihentessük tovább. 

Készítsük elő a feltétet. V-gyalun vagy szeletelő robotgéppel nagyon vékonyra szeljük le a vöröshagymát és a paradicsomot. Melegítsük elő a sütőt. Egy sütőpapírral vagy szilikon sütőlappal bélelt tepsin oszlassunk el 1-2 ek olíva olajat, majd az egyik bucit a kezünk segítségével nyújtsuk szét rajta, nem kell teljesen szabályosnak lennie, a felületét is megkenjük olíva olajjal így könnyebb szétteríteni, a széleit hagyjuk vastagabbra. Nem kell nyújtófa, vagy egyéb eszköz, csak nyomkodjuk és húzzuk amennyire a tészta engedi.

Egy szilikon kenőtoll segítségéve vékonyan vigyük fel rá a paradicsomos ragunkat. Én pillanatnyilag bolti pizza krém és ketchup fele-fele arányú keverékét használtam. Ha sajátot akarunk készíteni azt is megtehetjük (pl.: paradicsom, vöröshagyma, fokhagyma, cukor, ecet, oregano, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, pirospaprika). Miután megkentük a szósszal, szórjuk meg sajttal utána helyezzük rá a vékonyra szelt vöröshagyma felét, a paradicsomot, a tonhal felét, az olíva felét, tegyünk rá friss oregano levelet, és ha vízben eltett tonhalat használunk akkor locsoljuk meg kevés olíva olajjal, hogy ne száradjon ki. 

dscn7006-1.jpg

Tegyük be előmelegített sütőbe és süssük készre. Kb 20 perc kell neki. 

dscn7017-1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr377429708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása