Grillezett pogácsák hús nélkül
2015. május 09. írta: GasztroÉden

Grillezett pogácsák hús nélkül

Sajttal töltött grillezett töltelék zöldkörettel

dscn7058_1.JPG

Hozzávalók (4 személyre)

Fél kg szikkadt kenyér

6 gerezd fokhagyma

1 tojás

1 ek friss aprított petrezselyem

egy csipet majoránna

1 kk pirospaprika

2 csipet őrölt kömény

4 szelet edami sajt (vagy trappista) 

bors

ételízesítő

olaj

3 maréknyi zöldbab

2 marék kukorica

2 ek vaj

1 dl édes fehérbor (tokaji szamorodni)

3 ek méz

kevés víz

8 db ecetes csemege uborka

2 citrom

pár ek. majonéz

dscn7048_1.JPG

A kenyeret áztassuk be vízbe, majd alaposan nyomkodjuk ki. Tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a 4 gerezd zúzott fokhagymát, borsot, tojást, 3-4 ek. olajat, ha esetleg túl nedvesnek érezzük mert nem nyomkodtuk ki eléggé akkor kevés zsemle morzsát is tegyünk bele. Majd vegyük két részre. Az egyik felébe kerüljön az aprított petrezselyem, csipet majoránna, ételízesítő, só ízlés szerint. A másik felébe kerüljön 1 kk pirospaprika, 2 csipet kömény, só. Az sajtokat vágjuk el darabonként úgy hogy kb. gyufás skatulya méretűek legyenek, majd mindkét masszából formázzunk 4 egyforma gömböt. Lapítsuk el az egyiket tegyük rá a sajtot, majd tegyük rá a másik gömböt és a széleit nyomkodjuk össze. 2 paprikás és 2 majoránnás petrezselymes nagy töltött pogácsánk lesz. 

dscn7052_1.JPG

A grillserpenyőt melegítsük elő, illetve kapcsoljuk be a sütőt is. Majd tegyük a grillre a töltelékpogácsákat és mindkét oldalát süssük meg. Ha ezzel megvagyunk akkor tegyük át egy sütőpapírral bélelt tepsire, és tegyük át a sütőbe közepes fokra 10-15 percre. 

dscn7044_1.JPG

A körethez olvasszuk meg a vajat, tegyünk bele két zúzott fokhagymagerezdet, a zöldbabot, és a kukoricát, pirítsuk át, majd öntsük fel a szamorodnival vagy más édes fehérborral. Ha elpárolgott a folyadék tegyük rá a mézet és pirítsuk addig amíg barnás pörk nem keletkezik az edényben, ekkor öntsük fel 3 dl vízzel, fedjük le egy fedővel, és pároljuk 5-10 percig fedő alatt, majd fedő nélkül addig amíg a maradék folyadék el nem párolog róla. 

Közben az uborkákat karikázzuk fel, facsarjuk rá fél citrom levét, és keverjük el ízlés szerint pár evőkanál majonézzel. 

Ha a töltelékünk elkészült, akkor vegyük ki, és hagyjuk 5-7 percig pihenni, ne vágjuk fel azonnal mert ilyenkor még szétesik, és a sajt kifolyik belőle. Tálaláskor tegyünk a tányérra a zöldségekből, a majonézes uborkából és 1-1 fél szelettel a paprikás ill. majoránnás pogácsából. 

dscn7060_1.JPG

Étkezés előtt meglocsolhatjuk kevés friss citromlével. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr707444936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása