Egy nagyszerű szívet melengető leves!
2016. május 16. írta: GasztroÉden

Egy nagyszerű szívet melengető leves!

Csirkés burgonya gombóc leves

img_20160514_130740.jpg

Tekintettel a hűvös időre, jól jön most egy jó forró leves ebédre. Próbáld ki ezt a finom burgonya gombóc levest, nem fogsz csalódni! 

Hozzávalók: 

1 db csirkemellfilé 

1 db tv paprika 

1 ek aprított petrezselyemlevél

2-3 szál répa 

2 szál petrezselyemgyökér

1 csipet őrölt kömény

zeller 

karalábé 

3 közepes burgonya 

liszt 

bors 

1 db tojás 

1 db vöröshagyma 

olaj 

 

A vöröshagymát apró kockára vágva kezdjük el hevíteni kevés olajon. Közben hámozzuk meg a zöldségeket vágjuk nagyjából egyforma darabokra. A csirkemellet, kockázzuk fel. Ha a hagyma már megdinsztelődött, helyezzük a csirkét is az edénybe, és fehéredésig pirítsuk, adjuk hozzá a zöldségeket, 2-3 percig pirítsuk át ezeket is, majd öntsük fel kb. 1-1.5 liter vízzel. A paprikát vágjuk nagyon apró kockákra és adjuk a leveshez. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a köményt. 

Közben hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk fel kockákra, és egy másik edényben enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le. 

Ha a leves hozzávalói már megpuhultak, akkor elkezdhetjük összeállítani a burgonya gombócot. Törjük össze a burgonyát, keverjünk hozzá annyi lisztet amitől formázható tésztát kapunk (kb. 1 bögre, de ez burgonyák méretétől is függhet), majd üssünk bele egy tojást, sózzuk, dolgozzuk jól el. Vizezzük be a kezünket és formázzunk gombócokat a masszából, melyek mehetnek is rögtön a forró levesbe. 8-10 percig főzzük, a főzési idő függhet a gombócok méretétől is, de ha nem vagyunk biztosak a sikerben akkor vágjunk félbe egyet és teszteljük le. A végén adjuk hozzá az aprított petrezselymet is, esetleg aki szereti friss erős paprikát.

Jó étvágyat hozzá! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr518721848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása