Klasszikus magyaros: Harcsapaprikás
2016. május 16. írta: GasztroÉden

Klasszikus magyaros: Harcsapaprikás

Harcsapaprikás kapros túrós tésztával

img_20160423_115151.jpg

Van amihez nem kell hozzá tenni, mert úgy jó ahogy van. A klasszikus magyar ételek közt akad néhány amin nem érdemes túl sokat változtatni, túlbonyolítani mert ezek "egyszerűen" finomak ;) 

Hozzávalók: 

3-4 vöröshagyma 

2 paradicsom

2 paprika 

1 kg harcsafilé 

1 nagy + 1 kispohár tejföl 

bors

1 ek pirospaprika 

250 g metélt tészta 

200 g szalonna 

450 g túró

1 ek kapor 

1 ek liszt

 

Kockázzuk fel a szalonnát, majd süssük ki a zsírját. A pirított szalonnakockákat tegyük félre. A megmaradt zsiradék felén, kezdjük el pirítani az apróra vágott vöröshagymát, a zsiradék másik felét tegyük félre. A halszeleteket sózzuk le. 

Ha a hagyma megdinsztelődött, adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, paprikát. Pirítsuk át, majd borsozzuk, sózzuk, paprikázzuk és engedjük fel kb. 1-1,5 dl vízzel.

Közben főzzük meg enyhén sós vízben a tésztát, a kifőtt tésztára tegyük a maradék kisütött zsírt. Keverjük el a túrót a nagy pohár tejföllel, kaporral, sóval, majd öntsük a tésztára és forgassuk át. Helyezzük hőálló edénybe, a sűlt szalonna kockákkal díszítsük a tetejét, és tegyük be közepes hőfokra állított sütőbe kb. 15 percre. 

Ha a paprika és a paradicsom már kellően megfőtt, vegyünk elő egy botmixert és pürésítsük át vele a paprikás alapunkat. Ha ilyesmivel nem rendelkezünk akkor fogjunk egy szűrőt és a régi módszerrel passzírozzuk át a mártás alapot.  

A kispohár tejfölből készítsünk 1 ek liszt hozzáadásával habarást, majd az átpasszírozott vagy botmixerrel simára kevert alapot habarjuk be. Forraljuk fel, amíg forr addig a halat vágjuk kockára, ha már felforrt helyezzük a halkockákat az alapba, és 15-18 percig alacsony hőfokon rázogatva főzzük. Ne nagyon kevergessük, mert a hal összetörhet. A pikáns íz érdekében a végén tehetünk bele kevés csípős paprikát.

Ha mindennel megvagyunk már tálalhatjuk is a forró kapros túrós tésztánk mellé! 

Jó étvágyat!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr238721942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása