Van amihez nem kell hozzá tenni, mert úgy jó ahogy van. A klasszikus magyar ételek közt akad néhány amin nem érdemes túl sokat változtatni, túlbonyolítani mert ezek "egyszerűen" finomak ;)
Hozzávalók:
3-4 vöröshagyma
2 paradicsom
2 paprika
1 kg harcsafilé
1 nagy + 1 kispohár tejföl
só
bors
1 ek pirospaprika
250 g metélt tészta
200 g szalonna
450 g túró
1 ek kapor
1 ek liszt
Kockázzuk fel a szalonnát, majd süssük ki a zsírját. A pirított szalonnakockákat tegyük félre. A megmaradt zsiradék felén, kezdjük el pirítani az apróra vágott vöröshagymát, a zsiradék másik felét tegyük félre. A halszeleteket sózzuk le.
Ha a hagyma megdinsztelődött, adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, paprikát. Pirítsuk át, majd borsozzuk, sózzuk, paprikázzuk és engedjük fel kb. 1-1,5 dl vízzel.
Közben főzzük meg enyhén sós vízben a tésztát, a kifőtt tésztára tegyük a maradék kisütött zsírt. Keverjük el a túrót a nagy pohár tejföllel, kaporral, sóval, majd öntsük a tésztára és forgassuk át. Helyezzük hőálló edénybe, a sűlt szalonna kockákkal díszítsük a tetejét, és tegyük be közepes hőfokra állított sütőbe kb. 15 percre.
Ha a paprika és a paradicsom már kellően megfőtt, vegyünk elő egy botmixert és pürésítsük át vele a paprikás alapunkat. Ha ilyesmivel nem rendelkezünk akkor fogjunk egy szűrőt és a régi módszerrel passzírozzuk át a mártás alapot.
A kispohár tejfölből készítsünk 1 ek liszt hozzáadásával habarást, majd az átpasszírozott vagy botmixerrel simára kevert alapot habarjuk be. Forraljuk fel, amíg forr addig a halat vágjuk kockára, ha már felforrt helyezzük a halkockákat az alapba, és 15-18 percig alacsony hőfokon rázogatva főzzük. Ne nagyon kevergessük, mert a hal összetörhet. A pikáns íz érdekében a végén tehetünk bele kevés csípős paprikát.
Ha mindennel megvagyunk már tálalhatjuk is a forró kapros túrós tésztánk mellé!
Jó étvágyat!