Dobd fel az uncsi hétvégi rántott szeletes ebédeket egy jó kis mártással. A remulád mártás egy francia eredetű majonéz alapú finomság. Csupán pár hozzávaló és máris kész! Próbáld ki te is!
Hozzávalók:
200 g majonéz
2 db csemege uborka
5-6 db kapri bogyó
1 kk tárkony
1 tk aprított petrezselyem
1 szál finomra aprított újhagyma
fél citrom leve
só, bors
Az uborkát reszeljük le, vagy aprítsuk nagyon finomra. A kapri bogyót szintén aprítsuk nagyon finomra. Keverjük el a majonézzel, tegyük bele a tárkonyt, petrezselymet, újhagymát (vagy snidlinget), facsarjuk bele fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk és máris tálalható.
Más fűszerezéssel is készíthetjük, de gazdagíthatjuk tejföllel, dijoni mustárral.
Rántott hekkfiléhez tálaltam, de szerintem minden bundázott frissen sült ételhez kiváló kísérő lehet.