Az egyik legfincsibb nyári leves: csirkés zöldborsóleves
2016. május 20. írta: GasztroÉden

Az egyik legfincsibb nyári leves: csirkés zöldborsóleves

img_20160519_114906.jpg

A jó időben se feledkezzünk meg a levesek fontosságáról. Amellett, hogy finom fokozza a szervezet folyadék ellátását, sok benne a vitamin, alacsony a kalória tartalma és az egyik legjobb előétel. Levesimádók figyelmébe ajánlom ezt a könnyed, csirkés-zöldséges nyári levest! 

Hozzávalók: 

1 nagyobb csirkemell 

1 vöröshagyma 

zeller 

karalábé

sárgarépa

petrezselyemgyökér 

1-2 ek olíva olaj 

bors

csipet cukor

1 nagy csokor petrezselyemlevél 

zöldborsó

levestészta 

kevés friss citromlé

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, az olajban elkezdjük pirítani, hozzá adjuk a zöldségeket nagyjából egyformára szeletelve a zöldborsó kivételével. Pároljuk-pirítsuk át, majd a csirkemellet vágjuk apró kockára, adjuk ezt is a zöldségekhez és kifehéredésig pirítsuk össze a húst a zöldségekkel. Öntsük fel vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd ha már a zöldségek félig megfőttek, mehet bele a zöldborsó. Ha minden puhára főtt, akkor mehet bele a nagy adag friss aprított petrezselyemzöld, csipetnyi cukor, a levestészta, a legvégén pedig kevéske citromlé ízlés szerint. 

Próbáljátok ki ti is! 

Tipp: gazdagíthatjuk más zöldségekkel, édes káposztával, burgonyával, vagy amihez éppen kedvünk szottyan :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr978735112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása