Olcsó és gyors finomság: tojáslepény
2016. május 22. írta: GasztroÉden

Olcsó és gyors finomság: tojáslepény

img_20160522_074919-001.jpg

Kicsit hasonlít a fritatta-ra, de maradjunk magyarosan inkább a rántottánál, vagy tojáslepénynél. Rém egyszerű, nagyon dekoratív és finom étel. Nem kell hozzá sok alapanyag. Készítsd el te is reggelire, vagy vacsorára! 

Hozzávalók: (4 főre)

7-8 tojás 

8-10 dkg reszelt sajt 

pár szem koktél paradicsom 

pár vékony szelet kolbász 

friss snidling 

olaj

(esetleg pár szem friss bazsalikomlevél, ez opcionális) 

2 ek ketchup 

bors

A tojást keverjük el a ketchuppal, sóval, borssal, majd készítsünk belőle kicsit lágyabb rántottát. Ne legyen folyós, de ne is legyen teljesen átsült. Melegítsük elő a sütőt ha van elektromos sütőnk akkor csak a grill fokozatot használjuk, ha nincsen akkor a gázsütőt teljes lángon melegítsük elő.

Tegyük a tojást egy hőálló tálba, reszeljük rá a sajtot, tegyük rá a félbe vágott koktél paradicsomokat, kolbászkarikát majd tegyük a sütőbe és süssük pirosra. Gázsütő esetén borítsuk be az edény alját alufóliával, nehogy az alja elégjen. 

Ha elkészült szórjuk meg friss, aprított snidlinggel, és már tálalhatjuk is! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr208738710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása