Rab sziget hajóval
2017. február 17. írta: GasztroÉden

Rab sziget hajóval

Baška-Rab hajókirándulás

És ahogy már korábban említettem most jöjjön a beszámoló a hajókirándulásunkról. Egy igazán szép szeles nappal indult. Ne aggódjunk a hajótúrák vezetői pontosan tisztában vannak a tenger veszélyeivel, így mérlegelni tudják mikor lehet indulni és mikor nem. Az öbölből nehézkesen sikerült kiérni a szél miatt, de aztán az út további része zökkenőmentesen zajlott. Az Angelina nevű társasággal utaztunk az úticél Rab sziget, Rab város. 

dscn1149.JPG

És a várva várt partot érés. Innentől az idegenvezetővel vagy anélkül is meg lehetett tekinteni a várost. Magyarul nem beszéltek, de angolul nagyjából igen. Az ebédig részben az idegenvezetővel részben saját magunk jártuk be a várost. Néhány harangtoronyba fel lehet menni, akit nem zavar a magasság érdemes megnézni, mert csodás kilátás nyílik a térségre. 

dscn1060.JPG

Az óváros rendkívül szép és jó hangulatú. Rengeteg pálmafa, pálmákkal övezett parkok a fallal körülvett részeken, és csodás kilátás nyílik a tengerre akár egy harangtoronyból vagy akár lentről szemléljük a helyet. 

img_20160707_113205.jpg

Az ebédet a hotel internationalban fogyasztottuk el, az angelina tours szervezésében. Svédasztalos rendszerben történt az étkezés, így több féle ételt is ki tudnak próbálni azok akik esetleg elsőre járnak ezen a környéken. Tintahalat, mángoldos burgonyát, grillezett halat kóstoltunk, illetve csevapot ami inkább hasonlított a pljeskavicára és volt még dzsuvecs ami jóformán egy horvát lecsó szerű egytálétel. 

rab_imperial.JPG

rab_imperial_2.JPG

Miután mindenki megebédelt indultunk vissza a hajóra és jött a következő úticél: Zavratnica fjord. A tenger felől és a szárazföldről is meg lehet közelíteni ezt a csodás helyet. Szemet gyönyörködtető a tenger színe, néhol 3-4 méter mély a víz ami kristály tiszta és szinte az aljáig lelátni. 

zavratnica_34.JPG

Egy szűk sétány vezet be a strandig, ahol sziklás sekélyebb részt követően a víz hirtelen mélyül. A hely a hatalmas sziklafalakkal és a csodás tengerrel eszményi látványt nyújt. Érdemes felvenni a bakancslistánkra Baška-val együtt. 

zavratnica_2.JPG

Az Angelina hajókirándulás ezen a két ponton áll csak meg, azonban számos érdekes hely mellett halad el - Barbat, Mišnjak, San Marino, Goli Otok, Grgur - ahol a hajó lelassít így ha távolról is de ezeket a helyeket is megtekinthetjük. 

A hajókirándulások lehetővé teszik, hogy megismerjük a környék nevezetességeit, fontosabb látnivalóit és még a tenger szerelmeseinek is kedvez hisz mennyivel csodálatosabb az út mintha mindezt autóval tennénk meg. 

Utazz te is, és láss többet a világból!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr3312236428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása