Tzatziki
2015. február 15. írta: GasztroÉden

Tzatziki

tzatziki.JPG

Szintén a citromos fasírt mellé volt kísérő.

Hozzávalók (2 személyre)

1 nagyobb kígyóuborka fele

1 nagy pohár görög joghurt fele

1 fél citrom kifacsart leve

1 gerezd zúzott fokhagyma

1 csipet bors

1 kk só

 

Az uborkát hámozzuk meg majd a reszelő nagyobb lyukán reszeljük le, és sózzuk le 1 kk sóval. A joghurtot, a citromlével, borssal, fokhagymával keverjük el. Majd ha már az uborka levet engedett, alaposan facsarjuk ki a levét, és adjuk a joghurthoz. Kóstoljuk meg ha szükséges sózzuk. 

Érdemes görög joghurtot vásárolni ehhez a recepthez, mivel az sokkal sűrűbb a hagyományos joghurthoz képest. Ha olcsón akarjuk megoldani, de mégsem a sima mezei joghurttal, akkor tudom ajánlani a Lidl termékét. Kb. ugyan abban az árfekvésben vásárolható náluk görög joghurt mint a hagyományos (persze nem olyan mint az eredeti de jóval sűrűbb egy átlagosnál). 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr777178037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása