Szintén a citromos fasírt mellé volt kísérő.
Hozzávalók (2 személyre)
1 nagyobb kígyóuborka fele
1 nagy pohár görög joghurt fele
1 fél citrom kifacsart leve
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csipet bors
1 kk só
Az uborkát hámozzuk meg majd a reszelő nagyobb lyukán reszeljük le, és sózzuk le 1 kk sóval. A joghurtot, a citromlével, borssal, fokhagymával keverjük el. Majd ha már az uborka levet engedett, alaposan facsarjuk ki a levét, és adjuk a joghurthoz. Kóstoljuk meg ha szükséges sózzuk.
Érdemes görög joghurtot vásárolni ehhez a recepthez, mivel az sokkal sűrűbb a hagyományos joghurthoz képest. Ha olcsón akarjuk megoldani, de mégsem a sima mezei joghurttal, akkor tudom ajánlani a Lidl termékét. Kb. ugyan abban az árfekvésben vásárolható náluk görög joghurt mint a hagyományos (persze nem olyan mint az eredeti de jóval sűrűbb egy átlagosnál).