Tejfölös gombaleves
2015. február 19. írta: GasztroÉden

Tejfölös gombaleves

dscn5810_1.JPG

Egyszerű gyors és hagyományos recept

 

Hozzávalók: 

4 nagyobb répa

1 nagy fehérrépa vagy 2 kicsi

2 vöröshagyma

1 konzerves csiperkegomba

2 ek aprított petrezselyem és zellerlevél

2 kk pirospaprika

2 kk ételízesítő

1 kispohár tejföl (1.5 dl kb.)

3-4 ek liszt

2 marék kézi tarhonya/reszelt tészta

1 fél tv paprika

1 fél paradicsom

kevés olaj

 

A kockára vágott hagymát kevés olajon dinszteljük meg, tegyük rá a felkarikázott zöldségeket, sózzuk, pirítsuk át, majd szórjuk meg pirospaprikával és öntsük fel vízzel. A gombakonzervet szűrjük le, és vágjuk apró darabokra, majd adjuk a leveshez. Tegyük bele a paradicsomot, paprikát, ételízesítőt és főzzük puhára a zöldségeket. 

Ha a zöldség megpuhult, vegyük ki a paprikát paradicsomot, és készítsünk habarást tejföl, liszt, víz segítségével majd adjuk a leveshez. Forraljuk át, majd ekkor adjuk hozzá az aprított petrezselymet és zellert, illetve a tésztát. Ha bolti kézi tarhonyát választunk, elég félig megfőzni, majd tegyük rá a fedőt, és hagyjuk még jó pár percig, meg fog puhulni a forró lében. 

Ha szeretjük esetleg tehetünk bele egy kevés tárkonyt is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr167189803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása