Egyszerű gyors és hagyományos recept
Hozzávalók:
4 nagyobb répa
1 nagy fehérrépa vagy 2 kicsi
2 vöröshagyma
1 konzerves csiperkegomba
2 ek aprított petrezselyem és zellerlevél
2 kk pirospaprika
2 kk ételízesítő
1 kispohár tejföl (1.5 dl kb.)
3-4 ek liszt
2 marék kézi tarhonya/reszelt tészta
1 fél tv paprika
1 fél paradicsom
kevés olaj
A kockára vágott hagymát kevés olajon dinszteljük meg, tegyük rá a felkarikázott zöldségeket, sózzuk, pirítsuk át, majd szórjuk meg pirospaprikával és öntsük fel vízzel. A gombakonzervet szűrjük le, és vágjuk apró darabokra, majd adjuk a leveshez. Tegyük bele a paradicsomot, paprikát, ételízesítőt és főzzük puhára a zöldségeket.
Ha a zöldség megpuhult, vegyük ki a paprikát paradicsomot, és készítsünk habarást tejföl, liszt, víz segítségével majd adjuk a leveshez. Forraljuk át, majd ekkor adjuk hozzá az aprított petrezselymet és zellert, illetve a tésztát. Ha bolti kézi tarhonyát választunk, elég félig megfőzni, majd tegyük rá a fedőt, és hagyjuk még jó pár percig, meg fog puhulni a forró lében.
Ha szeretjük esetleg tehetünk bele egy kevés tárkonyt is.