Hozzávalók:
- 60-70 dkg sertéskaraj
- 3 db filézett csirkemell
- 6 db burgonya
- 1 db alma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 2 db vöröshagyma
- 5 db fokhagymagerezd
Fűszerkeverék:
- 2 tk kakukkfű
- 1 őrölt színesbors
- 2 tk só (vagy ízlés szerint)
- 1 tk fűszerpaprika (édes)
- fél citrom leve
- 2 tk fokhagyma granulátum
- 2-3 ek. olaj
A tál aljára kerüljenek a megtisztított, meghámozott és darabolt zöldségek, melyet enyhén sózzunk.
A fűszerkeveréket keverjük össze egy tálban, majd alaposan dörzsöljük be vele a karajt és a csirkemelleket is. A karajt tegyük a zöldségek tetejére, és tegyük sütőbe 200°C-ra 30-40 perc elteltével helyezzük az edénybe az egész csirkemelleket is és lefedve süssük további 30-40 percig. Aki szereti pirultabban fedő nélkül további pár percig lehet pirítani.
Jó étvágyat!