Húsimádóknak - saját fűszerkeverékkel sült húsok!
2020. május 03. írta: GasztroÉden

Húsimádóknak - saját fűszerkeverékkel sült húsok!

img_20170520_145553.jpg

Hozzávalók: 

  • 60-70 dkg sertéskaraj 
  • 3 db filézett csirkemell 
  • 6 db burgonya 
  • 1 db alma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika 
  • 2 db vöröshagyma
  • 5 db fokhagymagerezd

Fűszerkeverék: 

  • 2 tk kakukkfű
  • 1 őrölt színesbors
  • 2 tk só (vagy ízlés szerint)
  • 1 tk fűszerpaprika (édes)
  • fél citrom leve 
  • 2 tk fokhagyma granulátum
  • 2-3 ek. olaj 

A tál aljára kerüljenek a megtisztított, meghámozott és darabolt zöldségek, melyet enyhén sózzunk.

A fűszerkeveréket keverjük össze egy tálban, majd alaposan dörzsöljük be vele a karajt és a csirkemelleket is. A karajt tegyük a zöldségek tetejére, és tegyük sütőbe 200°C-ra 30-40 perc elteltével helyezzük az edénybe az egész csirkemelleket is és lefedve süssük további 30-40 percig. Aki szereti pirultabban fedő nélkül további pár percig lehet pirítani. 

img_20170520_150755.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr6115656060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása