Töltött pljeskavica
2015. február 07. írta: GasztroÉden

Töltött pljeskavica

dsc00569.JPG

A legtöbb eredeti pljeskavica vegyes darálthúsból készül, egy napon úgy adódott, hogy csak "sima" sertés darálthúst sikerült vásárolnom, és ebből készítettem el ezeket a töltött fasírtféléket. Szerintem ebben a változatban is nagyon ízletes.

 

  • A húshoz
    80 dkg darált sertéshús
    8 gerezd fokhagyma (nagyobb)
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint
    10 dkg gépsonka
    10 dkg füstölt sajt (vagy trappista sajt)
    3 db paradicsom
    1.5 kg burgonya
    3 db lilahagyma
    1 db kígyóuborka
    3 dl napraforgó olaj (a sütéshez)

 

  • A szószhoz
    450 g tejföl
    2 gerezd fokhagyma
    1 ek napraforgó olaj
    1 tk citromlé
    1 csipet só
    1 csipet bors

 

  • Elkészítés

A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, lereszeljük vagy összezúzzuk, összekeverjük a darált hússal, sóval és borssal, kicsit állni hagyjuk.
A burgonyát héjjával együtt megmossuk, lecsepegtetjük és felkarikázzuk, majd forró olajban kisütjük.
A sajtot és a gépsonka szeleteket félbe, vagy akár negyedbe vágjuk (attól függően, hogy mekkora húspogácsákat szeretnénk). Majd a darált húsos masszából egy kisebb gombócot formálunk, ezt ellapítjuk, ráhelyezzük a sajtot és a sonkát, majd egy újabb adag hússal tapasztjuk össze úgy, hogy lehetőleg egyik töltelék se lógjon ki belőle.
A kész töltött húspogácsákat olajban kisütjük, oldalanként kb 10-15 percig, ha megfelelően tapasztottuk össze, akkor a sajt sem fog kifolyni belőle.
Amíg a húspogácsák sülnek, a tejfölt 2 zúzott fokhagymagerezddel, kevés citromlével, sóval és borssal, olajjal összekeverjük.
Végül a sült burgonyából, kevés lilahagymából, uborkából és paradicsomból is helyezünk a tányérra, hozzátesszük a kész töltött húspogácsákat és a fokhagymás tejfölt.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr177149413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása