Kapros-citromos tepsis burgonya
2015. február 15. írta: GasztroÉden

Kapros-citromos tepsis burgonya

kapros_burgonya.JPG

A citromos fasírthoz készült köretként

 

Hozzávalók (2 főre)

4 db közepes burgonya

1 kk szárított kapor

1 kk balzsamecet

1 fél citrom leve és héjja

2-3 ek olívaolaj (vagy amilyen van)

ízlés szerint só

Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk cikkekre, egy tálba forgassuk össze a többi hozzávalóval. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, lehetőleg úgy hogy ne érjenek egymáshoz, és mindegyik külön megpirulhasson. Helyezzük előmelegített sütőbe, közepes és a kis hőfok közt süssük 30-40 percet, közben ellenőrizzük a burgonyák puhaságát, illetve az aljukat, nehogy megégjen. 

Ha elkészült tálaláskor egy kevés citromlével még meglocsolhatjuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr877177927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása