"Klasszikus" kacsapörkölt
2015. április 19. írta: GasztroÉden

"Klasszikus" kacsapörkölt

dscn6703.JPG

Hozzávalók:

6-7 közepes vöröshagyma

olaj

1 egész kacsa

1 tk pirospaprika

1 gerezd fokhagyma

1 paradicsom

1 paprika

bors

 

A vöröshagymát kis lángon az olajon megpirítjuk, rátesszük a kacsát, amit egyforma darabokra szétbontottunk, majd a pirospaprikát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, beletesszük, a paradicsomot, tv paprikát mindkettőt félbe vágva, sózzuk, borsozzuk, majd újraforráskor beállítjuk a lángot úgy, hogy éppen csak gyöngyözzön, lefedjük fedővel és legalább 2 órán át így hagyjuk. Majd levesszük a fedőt és további 1 órát főzzük, kicsit nagyobb hőfokon, hogy besűrűsödjön a szaft. Tehetünk bele hegyes erős paprikát is ízlés szerint. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr747381078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása