Makrélás rakottas
2015. június 21. írta: GasztroÉden

Makrélás rakottas

26_1.jpg

Korábban már készítettem hasonlót konzerv szardíniából, egész biztos, hogy friss hallal, vagy akár füstölt hallal finomabb lenne, de csak egy nagyon gyors - ami a hűtődben  van - vacsorát akartam összedobni. Aki a halat szereti biztosan ez is ízleni fog neki. :)

 

Hozzávalók (2-3 főre):

2 közepes újburgonya

tej

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

4 szelet trappista

4 szelet sonka

1 konzerv makréla

4 koktélparadicsom

margarin

1 szelet kenyér bele

1 konzerv kukorica

1 pepperóni paprika

olaj

bors

fehérbor

 

Az újkrumplit mossuk meg, a hagymával v-gyalun gyaluljuk le, vagy robotgép segítségével szeleteljük fel nagyon vékonyra. Tegyük egy hőálló tál aljára, forgassuk át olajjal, sóval, 1 gerezd zúzott fokhagymával, öntsük fel annyi tejjel ami ellepi. Tegyünk rá 4 szelet sajtot, sonkát, majd a lecsepegtetett kukoricát, majd egy kenyér belét csipkedjük nagyon apróra, egy zúzott fokhagymát szórjunk rá, sót, borsot, kevés tejet, majd a makrélát szedjük darabokra, kevés fehérbort locsoljunk még rá. Koktélparadicsom és paprika darabokkal szórjuk meg, illetve kevés margarin vagy vaj darabkákat szórjunk rá.

28.jpg

Tegyük sütőbe, fél órára lefedve, majd utána vegyük le a tetejét, és süssük tovább amíg a folyadék nagy része el nem párolog. 

27.jpg

A kenyér pusztán azért került bele, hogy a margarin, tej és a kenyér egy szószos állagot kapjon. Ha van kedvetek próbáljátok ki! 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr357561764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása