"Nyárbúcsúztató" leves
2015. augusztus 23. írta: GasztroÉden

"Nyárbúcsúztató" leves

Tárkonyos zöldségleves

dscn8876.JPG

Hogy mitől is "nyárbúcsúztató" leves? Talán mert már a nyár vége felé a hűvösebb esős napokon, egy ilyen lélekmelengető zöldségleves leginkább az őszt juttatja eszünkbe a forró nyár után. 

Hozzávalók: 

3 sárgarépa

2 fehérrépa

1 vöröshagyma

1 marék zöldborsó

1 marék karfiol

2 közepes burgonya

2 tk szárított tárkony

1 ek friss petrezselyem

1 ek aprított zellerlevél

bors

ételízesítő

3 ek liszt

1 kis pohár tejföl

olaj

levestészta

2 ek citromlé

A vöröshagymát vágjuk nagyon apró kockára, majd olajon kezdjük pirítani, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, majd a tárkonyt, répát, zöldséget, öntsük fel kevés vízzel, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint adhatunk hozzá ételízesítőt. Újraforrástól számítva, olyan 10-15 perc után, adjuk hozzá a borsót, újabb 15-20 perc után öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a zeller levelet, majd a burgonyát kockára vágva, illetve a karfiolt. Ha a zöldségek megpuhultak, akkor a tejfölt keverjük el a liszttel jó alaposan, majd a leves levéből merjünk rá egy merőkanál segítségével és keverjük el azt is jó alaposan, majd adjuk a leveshez és forraljuk újra. Ekkor ízlés szerint tehetünk bele tésztát, és ne feledjük a citromlevet sem. Én most cérnametéltet használtam, de bármi más is megteszi. 

Egy könnyed, gyors, olcsó leves. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr807727766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása