Kijevi csirke
2015. augusztus 23. írta: GasztroÉden

Kijevi csirke

Az eredeti receptből kiindulva

dscn8513-001.JPG

A kijevi szelet egy szimplán vajjal megtöltött rántott szelet volt eredetileg. Ennek azonban már számos variánsa van, ha egy étteremben kijevit rendelünk, már nem a szimplán vajjal töltött szelet van a köztudatban, hanem valamilyen fűszervajjal-sajttal kombinált töltött rántott hús. 

Íme egy az eredetihez hasonló verzió fűszerekkel, de sajt nélkül. 

Hozzávalók (2 személyre)

2 csirkemellfilé

5 dkg vaj

1 púpos ek. frissen aprított petrezselyem 

2 gerezd zúzott fokhagyma

folpack

bors

tojás

liszt

panírmorzsa

olaj

 

A vajat mikróban olvasszuk meg, ügyeljünk rá, hogy ne legyen folyós, csak krémes keverhető állagú. Tegyük be a zúzott fokhagymát, és a petrezselymet, majd osszuk 2 részére, tegyük egy folpack közepére 1 adagot, majd mint a szaloncukrot tekerjük fel. A másik adaggal tegyük ugyan ezt, és tegyük be a fagyasztóba az egészet legalább 1 órára. 

A csirkemelleket nyissuk szét, vékonyra klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk, majd a fagyott fűszervajat tegyük a közepére, és ha egyszerűbben akarunk eljárni, akkor tekerjük fel, ha pedig a bonyolultabbat választjuk, akkor csak hajtsuk félbe. Mindkét esetben csomagoljuk őket sütőpapírba, majd folpackba és tegyük a fagyasztóba fél vagy egy órára. Így panírozáskor nem esnek szét. 

Készítsük el a panírt szokásos módon, majd forró olajban süssük meg mindkét oldalát 5-5 percig közepes lángon. Tegyük át egy tűzálló tálba majd előmelegített sütőbe további 20 percig süssük, hogy a közepe is jól átsüljön, de a vaj ne folyhasson ki belőle. Ha mindent jól csináltunk, akkor a vaj bent marad, az ízekkel együtt. 

Igazán se nem bonyolult, se nem időigényes munka, hisz az érdemi részét 15 perc alatt el lehet végezni. Amíg a fagyasztó "dolgozik" addig mi nekiláthatunk egy köretnek, vagy levesnek a főfogás mellé. 

Aki a sajtos verzióhoz van hozzászokva, annak tömény lehet ez a petrezselymes pusztán vajas verzió. Ha sajtosan akarjuk elkészíteni, akkor az 5 dkg vaj mellé tegyünk 5 dkg sajtot. Ha a töltelék túl sokra sikerül, akkor nyugodtan lehet belőle lefagyasztani és egy későbbi adagban felhasználni. 

Próbáljátok ki!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr767727100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása