Hozzávalók:
- maradék grill csirke
- kisebb fej jégsaláta
- 2 paradicsom
- 0,5 db kígyó uborka
- 1 db lilahagyma
- kalamata olívabogyó
- 125 gramm natúrjoghurt (1 kis pohár)
- friss vagy szárított kapor
- só
Fűszerkeverék:
- 1 tk kömény
- 1 tk szárított petrezselyem
- 1 tk oregano
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 0,5 tk majoranna
- 0,5 tk bazsalikom
- 1 tk pirospaprika
- 0,5 tk őrölt feketebors
- 1-2 ek olaj
- ízlés szerint só
A maradék grillcsirehúst szedjük szálaira. A fűszereket keverjük el az olajjal majd keverjük jól át a csirkehússal és forró serpenyőben süssük és pirítsuk át hirtelen pár perc alatt.
A salátához a hozzávalókat alaposan mossuk meg és csepegtessük le. A jégsalátát vágjuk vagy tépjük apróbb darabokra, a paradicsomot, lila hagymát uborkát szintén. A joghurtot keverjük el a kaporral, csipet sóval és öntsük a salátára, majd végezetül tegyünk rá pár darab olíva bogyót.
Gyors nyári vacsora vagy ebéd lehet belőle.
Tipp: aki szereti tehet még rá ecetes csípős csilit, jól passzol a többi hozzávaló mellé.
Jó étvágyat!