Maradékból finomat - mediterrán hústál
2020. május 04. írta: GasztroÉden

Maradékból finomat - mediterrán hústál


img_20170522_191136_1.jpg

Hozzávalók: 

  • maradék grill csirke 
  • kisebb fej jégsaláta 
  • 2 paradicsom
  • 0,5 db kígyó uborka
  • 1 db lilahagyma 
  • kalamata olívabogyó
  • 125 gramm natúrjoghurt (1 kis pohár) 
  • friss vagy szárított kapor 

Fűszerkeverék: 

  • 1 tk kömény 
  • 1 tk szárított petrezselyem
  • 1 tk oregano
  • 1 tk fokhagyma granulátum 
  • 0,5 tk majoranna 
  • 0,5 tk bazsalikom
  • 1 tk pirospaprika 
  • 0,5 tk őrölt feketebors 
  • 1-2 ek olaj 
  • ízlés szerint só 

A maradék grillcsirehúst szedjük szálaira. A fűszereket keverjük el az olajjal majd keverjük jól át a csirkehússal és forró serpenyőben süssük és pirítsuk át hirtelen pár perc alatt. 

A salátához a hozzávalókat alaposan mossuk meg és csepegtessük le. A jégsalátát vágjuk vagy tépjük apróbb darabokra, a paradicsomot, lila hagymát uborkát szintén. A joghurtot keverjük el a kaporral, csipet sóval és öntsük a salátára, majd végezetül tegyünk rá pár darab olíva bogyót. 

Gyors nyári vacsora vagy ebéd lehet belőle. 

Tipp: aki szereti tehet még rá ecetes csípős csilit, jól passzol a többi hozzávaló mellé.

img_20170522_191239.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr7715657206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása