Hozzávalók:
- 250 g húsos szalonna/angolszalonna
- 1 db lilahagyma
- 200-300 g sajt tetszés szerint
- 350-400 g tejföl
- 500 g liszt
- 25 g élesztő
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 1 ek olíva olaj
- 2,5 dl langyos víz
Az élesztőt kb. 2,5 dl vízben a cukorral felfuttatjuk, hozzá adjuk a lisztet, sót olíva olajat és össze gyúrjuk. Konyharuhával lefedve meleg helyen 1 órát kelesszük.
Ez idő alatt a szalonnát megpirítjuk, a lila hagymát vékonyra szeljük.
Ha a tészta megkelt, tepsi méretűre nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Rá kenjük a tejfölt, megszórjuk sajttal, pirított szalonnával, és a lila hagymával.
Előmelegített 250°C-os sütőbe helyezzük, amit 5 perc sütés után vissza veszünk 190 °C-ra és további 10-15 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat hozzá!