Vacsora ötlet - szalonnás,tejfölös lepény
2020. május 04. írta: GasztroÉden

Vacsora ötlet - szalonnás,tejfölös lepény


img_20170514_155205.jpg

Hozzávalók: 

  • 250 g húsos szalonna/angolszalonna 
  • 1 db lilahagyma 
  • 200-300 g sajt tetszés szerint 
  • 350-400 g tejföl 

 

  • 500 g liszt 
  • 25 g élesztő 
  • 1 tk só 
  • 1 kk cukor 
  • 1 ek olíva olaj 
  • 2,5 dl langyos víz 

Az élesztőt kb. 2,5 dl vízben a cukorral felfuttatjuk, hozzá adjuk a lisztet, sót olíva olajat és össze gyúrjuk. Konyharuhával lefedve meleg helyen 1 órát kelesszük. 

Ez idő alatt a szalonnát megpirítjuk, a lila hagymát vékonyra szeljük. 

Ha a tészta megkelt, tepsi méretűre nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Rá kenjük a tejfölt, megszórjuk sajttal, pirított szalonnával, és a lila hagymával. 

Előmelegített 250°C-os sütőbe helyezzük, amit 5 perc sütés után vissza veszünk 190 °C-ra és további 10-15 perc alatt készre sütjük. 

Jó étvágyat hozzá! 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr5115657266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása