Kenyér helyett természetesen használhatunk zsemlét is, én általában a kenyeret részesítem előnyben, tömörebb lesz tőle a fasírt, nem esik szét a szeleteléskor. Érdemes a fasírtot előző este összeállítani, így még inkább összeérnek az ízek.
Hozzávalók:
80 dkg darált sertéshús
7 db tojás
5 szelet kenyér
2 teáskanál fűszerpaprika
7 gerezd fokhagyma
ételízesítő ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 ek zsemlemorzsa
1 dl napraforgó olaj
1 késhegynyi őrölt fűszerkömény
2 ek ketchup
1 késhegynyi mustár
1 teáskanál petrezselyem
elkészítés
A darált húst a zúzott fokhagymával, 1 egész tojással, a pirospaprikával, köménnyel, petrezselyem zölddel, mustárral, ketchuppal és a többi fűszerrel összedolgozzuk. A kenyeret langyos vízben áztatjuk, majd kicsavarjuk, és a masszához adjuk.
Hat tojást keményre főzünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe, (amit kicsit megolajozunk) a massza egyik felét rúd formába tesszük, majd erre sorakoztatjuk a tojásokat, és betakarjuk a massza másik felével, amit megszórunk zsemlemorzsával, majd meglocsoljuk olajjal.
Közepes hőfokon kb. 1-1.5 órán át készre sütjük.