Tojással töltött fasírt
2015. február 07. írta: GasztroÉden

Tojással töltött fasírt

fasirt.JPG

Kenyér helyett természetesen használhatunk zsemlét is, én általában a kenyeret részesítem előnyben, tömörebb lesz tőle a fasírt, nem esik szét a szeleteléskor. Érdemes a fasírtot előző este összeállítani, így még inkább összeérnek az ízek.

Hozzávalók:

80 dkg darált sertéshús
7 db tojás
5 szelet kenyér
2 teáskanál fűszerpaprika
7 gerezd fokhagyma
ételízesítő ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 ek zsemlemorzsa
1 dl napraforgó olaj
1 késhegynyi őrölt fűszerkömény
2 ek ketchup
1 késhegynyi mustár
1 teáskanál petrezselyem

elkészítés

A darált húst a zúzott fokhagymával, 1 egész tojással, a pirospaprikával, köménnyel, petrezselyem zölddel, mustárral, ketchuppal és a többi fűszerrel összedolgozzuk. A kenyeret langyos vízben áztatjuk, majd kicsavarjuk, és a masszához adjuk.
Hat tojást keményre főzünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe, (amit kicsit megolajozunk) a massza egyik felét rúd formába tesszük, majd erre sorakoztatjuk a tojásokat, és betakarjuk a massza másik felével, amit megszórunk zsemlemorzsával, majd meglocsoljuk olajjal.
Közepes hőfokon kb. 1-1.5 órán át készre sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr787149733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása