Tepsis csirke sok-sok finomsággal!
2016. május 16. írta: GasztroÉden

Tepsis csirke sok-sok finomsággal!

Besameles, baconos-sajtos csirkemell sütőben sütve

img_20160403_115347.JPG

Egyszerű, gyors ínycsiklandó finomság, amit neked is ki kell próbálnod! Csak egy kis csirke, bacon, sajt, besamel és máris kész az elegáns, fincsi vacsora. 

Hozzávalók (4 személyre): 

4 db csirkemellfilé 

8 szelet bacon 

125 g margarin 

300-350 ml tej 

2-3 ek liszt 

csipet szerecsendió

1 db vöröshagyma 

bors

20 dkg sajt

1 paradicsom

1 tv paprika 

 

Fogjuk a 4 filét és mindegyiket vágjuk el hosszában félbe. Enyhén sózzuk, borsozzuk majd tekerjük be 1-1 baconbe. Kenjünk ki olajjal egy tepsit, helyezzük egymás mellé a húsokat, majd szeljünk köré vöröshagymát, paprikát, paradicsomot. Fedjük le alufóliával és előmelegített sütőben kezdjük el sütni. 

Amíg sül a hús, készítsük el a besamelt. Egy edényben olvasszuk meg a margarint, szórjuk rá a lisztet majd öntsük fel tejjel, miközben kézi habverővel szorgosan kevergessük, nehogy csomós legyen. Ha besűrűsödött, adjuk hozzá a szerecsendiót, sót, borsot, tegyük félre. 

Vegyük le a fóliát a csirkéről, majd süssük tovább pár percig. Közben reszeljük le a sajtot. A sajt felét keverjük bele a mártásba, a másik felét tegyük félre. 

Osszuk el a besamelt a csirkéken, majd alaposan szórjuk meg sajttal, és süssük addig amíg a sajt meg nem pirul a tetején. 

Tálaláskor burgonya pürét és salátát kínáltam hozzá. 

Próbáljátok ki ti is! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr158722064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása