Hozzávalók:
- 1 marék mirelit borsó
- 2-3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1/4 zellergumó
- 1-2 szem burgonya
- 1 vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 60 g csigatészta
- só, bors
- 200 g tisztított csirkemáj
- 1 egész tojás
- 0,5 vöröshagyma
- zsemlemorzsa
- 1 db zsemle (+ kevés tej az áztatáshoz)
Először a levesalapot tegyük fel főni. Hámozzuk meg a zöldségeket, majd aprítsuk fel nagyjából egyforma méretű darabokra. A vöröshagyma egészbe kerüljön bele, illetve a petrezselymet is csokorba kötve úgy helyezzük a levesbe, hogy ezeket utána könnyel el is tudjuk majd távolítani.
A májgombóchoz a csirkemájat, a tojást, és fél fej vöröshagymát helyezzük aprító gépbe (ennek hiányában késsel vágódeszkán pépesítsük a májat), majd a pépet tegyük át egy tálba és adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét és annyi zsemlemorzsát hogy jól formázható masszát kapjunk.
Amíg fő a leves vizes kézzel formáljunk diónyi gombócokat és tegyük le egymás mellé egy tálcára. Ha a levesben a zöldségek megpuhultak akkor távolítsuk el a vöröshagymát és a petrezselymet, majd helyezzük bele a májgombócokat és a mirelit zöldborsót illetve 1-2 perc elteltével mehet bele a csigatészta is. Mire a tészta megfő addigra a gombócok is elkészülnek.
Jó étvágyat!