Spenótos gnocchi
2017. február 24. írta: GasztroÉden

Spenótos gnocchi

img_20160925_142640.jpg

Egyszerű gyorsan elkészíthető étel, igaz én most bolti gnocchi tésztát használtam hozzá, érdemes elkészíteni frissen, mert egész más lesz az étel jellege tőle és semmivel nem bonyolultabb a friss gnocchi tészta elkészítése a krumplis nudlihoz képest. 

Hozzávalók: 

500 g gnocchi 

500 g leveles spenót (én jelenleg fagyasztottat használtam)

2 dl tejszín 

5 dkg vaj 

2 gerezd fokhagyma 

liszt 

bors

 

Kezdjük a mártással, olvasszuk fel a vajat, tegyük bele a zúzott fokhagymát alacsony hőfokon pirítsuk át, tegyünk rá 1-1,5 ek lisztet, majd sűrítsük be a tejszínnel. Helyezzük a mártásba a spenótot ha frisset használunk elég annyira átmelegíteni, hogy a spenótlevelek megfonnyadjanak. 

Közben forraljunk sós vizet a gnocchi főzéshez, a friss 1-2 perc alatt elkészül a boltit valamivel tovább kell főzni. Amint kész szedjük ki a vízből közvetlen a mártásba és melegítsük át az egészet, majd tálalhatjuk is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr4512237260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása