Húsmentes - töltött gomba
2020. május 03. írta: GasztroÉden

Húsmentes - töltött gomba


img_20170502_130434_1.jpg

Ahogy ígértem folytatódik a sor az instán debütált receptekkel. Ez egy teljesen húsmentes gyorsan elkészíthető elő de akár főétel is lehet. 

Hozzávalók: 

  • Tisztított gomba fejek (4 főre 8 db)
  • Koktél paradicsom (4 főre kb. 20-24 db)
  • 2 fej vöröshagyma 
  • 1 konzerv fehérbab (200 g körüli)
  • Mozzarella (ízlés szerint, minél több annál jobb)
  • 100 g trappista
  • 175 g tejföl
  • 1 ek mustár 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Só, bors 
  • petrezselyem 
  • Olaj

A vöröshagymát csíkokra vágjuk, majd pirítani kezdjük néhány evőkanál olajon, hozzá adjuk a lecsepegtetett fehérbabot, sót, borsot és addig pirítjuk amíg a hagyma kissé karamellizálódik. A tejflölt, 1 ek mustárt, reszelt trappista sajtot, zúzott fokhagymát egy tálban össze keverjük, hozzá adjuk a hagymás-babos keveréket. A gombákat enyhén sózzuk, majd olajjal kikent tálba süssük elő forró sütőben 190°C-on 5-6 perc alatt. Majd a gomba fejekre helyezünk egy púpozott evőkanálnyit a töltelékből. A tetejét szórjuk meg reszelt mozzarella sajttal, aprított petrezselyemmel, dobjunk mellé pár koktél paradicsomot és 190°C-on süssük addig amíg a sajt rá nem pirul. 

Pirítóssal tálalva vagy önmagában is finom előétel vagy akár önálló fogás.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr3315656028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása