Ahogy ígértem folytatódik a sor az instán debütált receptekkel. Ez egy teljesen húsmentes gyorsan elkészíthető elő de akár főétel is lehet.
Hozzávalók:
- Tisztított gomba fejek (4 főre 8 db)
- Koktél paradicsom (4 főre kb. 20-24 db)
- 2 fej vöröshagyma
- 1 konzerv fehérbab (200 g körüli)
- Mozzarella (ízlés szerint, minél több annál jobb)
- 100 g trappista
- 175 g tejföl
- 1 ek mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- Só, bors
- petrezselyem
- Olaj
A vöröshagymát csíkokra vágjuk, majd pirítani kezdjük néhány evőkanál olajon, hozzá adjuk a lecsepegtetett fehérbabot, sót, borsot és addig pirítjuk amíg a hagyma kissé karamellizálódik. A tejflölt, 1 ek mustárt, reszelt trappista sajtot, zúzott fokhagymát egy tálban össze keverjük, hozzá adjuk a hagymás-babos keveréket. A gombákat enyhén sózzuk, majd olajjal kikent tálba süssük elő forró sütőben 190°C-on 5-6 perc alatt. Majd a gomba fejekre helyezünk egy púpozott evőkanálnyit a töltelékből. A tetejét szórjuk meg reszelt mozzarella sajttal, aprított petrezselyemmel, dobjunk mellé pár koktél paradicsomot és 190°C-on süssük addig amíg a sajt rá nem pirul.
Pirítóssal tálalva vagy önmagában is finom előétel vagy akár önálló fogás.