Minestrone leves
2015. április 19. írta: GasztroÉden

Minestrone leves

dscn6785.JPG

Hozzávalók:

10 dkg bacon

2 szál répa

1 szál petrezselyem

0.5 zeller

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 ek olaj

2 marék borsó

2 marék vágott zöldbab

2 közepes burgonya

1 konzerv bab

2 tk szárított bazsalikom

1 mk őrölt fekete bors

500 ml paradicsompüré

1 ek cukor

ízlés szerint kevés ételízesítő

kevés levestészta

kevés világos rántás (max 2 ek lisztből)

1 mk pirospaprika

2 babérlevél

 

Elkészítés 

 

Egy kb 4 literes edényben, a szalonnát apróra vágva kipirítjuk, rátesszük az apróra vagy karikára vágott zöldséget, répát, vöröshagymát, fokhagymát, zellert ezeket is átpirítjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel, forrástól számítva kb. 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a mirelit borsót, és zöldbabot, ismét öntsünk hozzá vizet, majd forrástól számítva főzzük tovább 10-15 percig. Tegyük bele a paradicsomot, bazsalikomot, sót, borsot, cukrot, ételízesítőt, majd forraljuk újra. Apró kockára vágva tegyük bele a burgonyát, illetve a lecsepegtetett konzerves babot. Ha a burgonya kész, rántsuk be világos paprikás rántással, de csak egy kevés kell bele, vegyük ki a babérlevelet, tegyünk bele ízlés szerint levestésztát, s ha a tészta megfőtt tálalhatjuk. 

Nagyon kiadós leves, és jótékony hatással van az emésztésre is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroeden.blog.hu/api/trackback/id/tr27380814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása