Hozzávalók:
Májgaluskához:
30 dkg máj
1 tojás
zsemlemorzsa
aprított petrezselyem
2 ek búzadara
bors
fél vöröshagyma
Leveshez:
4 szál répa
2 szál zöldség
2-3 csirkeszárny
3-4 zúza
10 dkg máj
1 nagyobb farhát
2 csirkeláb
1 nagyobb vöröshagyma
1 kis gerezd fokhagyma
só, bors
tv paprika
paradicsom
1 zellergumó fele
zellerlevél
petrezselyemlevél
1-2 burgonya
levestészta
A leves alapanyagait megtisztítva feltesszük főni a zöldségekkel együtt. Lassan kis láng alatt főzzük 2 órát legalább. Ha minden megpuhult, akkor a szokott módon szűrjük le, a zöldségeket, és a húsokat szedjük ki.
A májgaluskához a hozzávalókat a vöröshagymát, májat, és a tojást tegyük egy chopperbe vagy más robotgépbe, és daráljuk össze. A masszához keverjünk 2 ek. búzadarát, borsot, petrezselymet majd annyi zsemlemorzsát, hogy a nokedli tésztához hasonló állagú masszát kapjunk. Forrásba lévő sós vízbe szaggassuk ki (én mindezt a nokedli szaggatón tettem meg), majd főzzük puhára. Én sót csak a főzővízbe szoktam tenni.
A szokásos módon külön készítsük el a levestésztát, majd tálaláskor tegyünk mindenből egy keveset a tányérra.
Tipp: Ha a galuskát félkeményre főzzük, majd azonnal hideg vízzel lehűtjük akár le is fagyaszthatjuk és egy későbbi levesnél felhasználhatjuk.